HELSINKI for world kobane day

0

1 NOVEMBER 16:00

Vuonna 2015 Rojavan vapautusliike voitti Isisin (Daeshin) taistelussa Kobanen kaupungista. Kaupungin vapautuksesta tuli Isisin vastaisen vastarinnan kansainvälisen symboli.

Rojavan vapausliike puolustaa demokraattista projektia, joka kehittyy juuri tällä hetkellä Syyrian pohjoisosissa Rojavassa ja Turkin kaakkois-osassa Bakurissa. Projektin keskeiset osat ovat naisten rooli politiikassa, ekologinen kestävyys ja kapitalismin.
Tämä projekti ei toimi ainoastaan Rojavassa, vaan se on vaihtoehto koko Syyrialle, jonka sisällissodassa alkaa jo kuudes vuosi. Rojavan tarjoaa Syyriaan demokraattisen federaation Syyrian sodan ratkaisuksi.

Syyrialla on kolme vaihtoehtoa – demokraattinen federaatio, Assadin hirmuhallinto tai islamistinen fundamendalismi.

1. marraskuuta korotamme äänemme rauhan ja vapauden puolesta. Korotamme äänemme niitä vastaan, jotka yllyttävät sotaan omien taloudellisten etujensa ja imperialististen päämäärien vuoksi.

Kokoonnutaan yhdessä kadulle osoittamaan, että toisenlainen maailma on mahdollinen. Voimme oppia paljon tukiessamme jo käynnissä olevaa toisenlaisen yhteiskunnan rakentamista Rojavassa.

Ympäri maailmaa vietetään yhdessä kansainvälistä Kobane-päivää. Emme usko vallanpitäjien yrityksiin jakaa ihmiset keskinään vihamielisiin ryhmiin nationalismilla, seksimillä ja kapitalismilla.

Kokoonumme Elielinaukiolla, jossa tilaisuus alkaa 16.00 Suomen kurdien kultuurikeskuksen ja vieraiden puheella. Sen jälkeen tapahtuma jatkuu hyvän musiikin kera.

Lämpimästi tervetuloa!
helkinki
https://www.facebook.com/events/542721992591165/

Share.