Oslo for Kobane

0

Youngstorget, Oslo
1 November

«World Kobane day» markeres 1.november over hele verden. Kobane som ble frigjort fra IS/Daesh i 2015 ble det internasjonale symbolet på kampen mot Daesh.

Militante ekstremister har med all sin makt prøvd å forhindre den demokratiske utviklingen i Rojava/Nord-Syria der en prøver å skape et samfunn basert på kvinnefrigjøring, folkestyre, bærekraftig miljø og sameksistens. Tross disse angrepene har den folkelige motstandskampen vært uovervinnelig. Dette ble tydelig demonstrert da IS/Daesh ble beseiret i Kobane. Kampen for Kobane markerte begynnelsen på slutten på myten om IS sin evne til å innta og styre enhver by eller tettsted. Prisen på denne seieren har vært høy og effektene er fortsatt veldig synlige. Men folket har ikke gitt opp og bygger opp både byen og ideene for en rettferdig verden.

La oss heve våre stemmer til støtte for fred og frihet 1. november. La oss komme sammen på Youngstorget og vise at en annen verden er mulig.

Vi oppfordrer alle som deler de samme verdiene for fred og rettferdighet til å bli med på markering.

Inviter familie, venner og bekjente.
https://www.facebook.com/events/1231516663538490/

Share.